למה דווקא ש״ש בצופים?

כי בשנת שירות בצופים אני מחובר.ת לערכי התנועה, יודע.ת מה אני מייצג.ת ומרגיש.ה שייכ.ת מההתחלה (לעומת ארגון חדש). 
יש 9 נתיבי הגשמה שונים במסגרת התנועה, אני יכול.ה לבחור כיצד לצמצם פערים בחברה הישראלית כאשר בכל הנתיבים – הכלי הצופי הוא הכלי החינוכי המוביל.  

כי בשנת שירות בצופים אני ממשיכ.ה לשגשג ולפתח את הבית שגדלתי בו.בבית כמו בבית, יש דברים שאני אוהב.ת ורוצה לשמר ויש דברים שמפריעים לי ואני רוצה לשפר.  
רק מתוך הבית אני  יכול.ה להפוך את הבית למקום שטוב יותר להמשיך ולגדול בו.  

כי בשנת שירות בצופים הקומונות קטנות ומשפחתיות, מה שמאפשר לכל ש"ש בקבוצה לבלוט בדרכו. 

כי בשנת שירות בצופים, חיי הקבוצה הינה מתודה מרכזית.   

כי בשנת שירות בצופים אני מקבל.ת ליווי צמוד ומשמעותי שמספק לי כלים בעבודה היום יומית וגם תורם להתפתחות האישית שלי.  

*ליווי קבוצתי (משימתי וחברתי) אחת לשבוע 
*ליווי אישי 
*הכשרות מידי יום א' 

כי בשנת שירות בצופים, לצד הליווי המשמעותי, יש לי גם הרבה מאוד עצמאות לקבל החלטות (אישיות וקבוצתיות), להניע תהליכים, ליצור שותפויות ולזהות את ההזדמנויות החינוכיות בשטח. שנת השירות שלי תיראה כפי שאני אעצב אותה.  

ובשורה התחתונה: 
אני תורם.ת מהידע, הניסיון והחוויה שלי כחניך.ה בצופים ובכך מעבירה הלאה את הכלי הצופי שהתחנכתי עליו. 

אני מאפשר.ת לכל ילד וילדה להתחנך על הכלי הצופי, גם אם הם.ן לא חניכים.ות בשבט. 

אני שותף.ה להחלטות – ברמת השבט, הקהילה, המפעלים, חיי הקבוצה. אני שחקן.ית קבוצה משמעותית! 

אני מפתח.ת את עצמי ברמה האישית – נחשף.ת לתכנים מהותיים, מגבש.ת דעה בנושאים חברתיים וכלכליים ומאפשר.ת לעצמי לצאת מאיזור הנחות, במטרה להעצים את האחר ואת עצמי. 

מה אני מקבל.ת בשנת שירות בצופים?

  • התנדבות והיכרות עם החברה הישראלית והתמודדות עם סוגיות שונות.
  • ליווי אישי ומקצועי, התנסות בחיים הבוגרים כקבוצה: ליווי של מלוות הקומונה אחת לשבוע – הליווים יעסקו בבניית הקבוצה והובלת משימת הקומונה.
  • תכנית חינוכית והכשרתית על החברה הישראלית:
    יום א' יפגשו חברי.ות שנת השירות להכשרות שונות. הכשרות אלו נועדו לתת ידע וכלים להתמודדות עם אתגרים שונים במשימת שנת השירות וכן גם הכשרות העשרתיות בתחומים שיקנו לכם.ן מיומנויות חדשות והרחבת אופקים.
  • התנסות בהובלת פרויקטים ותהליכים רחבים ואסטרטגיים
  • ציר פיתוח אישי לכל ש"ש בתנועה
  • מסע ש"ש לפולין
  • מסע ישראלי

תנועת הצופים מעודדת את בוגריה ובוגרותיה ליישם הלכה למעשה את הערכים והכלים שקיבלו כחניכים.ות התנועה. במהלך שנת השירות פועלים.ות חברי וחברות שנת השירות למען צמצום פערים בחברה, פיתוח מנהיגות מקומית ויצירת הזדמנויות שוות לילדים.ות ונוער. במסגרת פעילות זו, חברי וחברות שנת השירות זוכים.ות להכיר את פניה של החברה הישראלית, על מורכבותיה, גווניה ורבדיה. המפגש בין הש"ש לחניכים.ות במסגרות השונות הוא משמעותי הן לחניכים.ות והן עבור הש"ש, לא פחות. בשנת השירות ייחשפו המגשימים.ות לחיי קבוצה – הם.ן ישובצו בקומונות בנות 6-14 חברים (תלוי גרעין) ויחד יתנסו בחיים משותפים, ניהול אורח חיים עצמאי, ניהול תקציב למחייה וביצירת מרחב המבוסס על אחריות אישית והתחשבות באחר. במהלך השנה תנועת הצופים עוטפת את חברי.ות שנת השירות באמצעות ליווי קבוצתי ואישי בתחומים משימתיים וחברתיים וכן ימי הכשרות והעשרות. בתום שנת השירות הש"ש יוצאים עם חוויות משמעותיות, בשלות וכלים להמשך דרכם.ן.

הבחירה לצאת ולהגשים – תהליך היציאה להגשמה מתמקד בהתבוננות ולמידה על החברה הישראלית ובניסיון לתת כלים להגשמה כדרך חיים. נקודת המוצא היא בהגשמת ייעוד התנועה והיא תהליך שנמשך לאורך כל החיים, כמו מסע שאינו נכמר – "פעם צופה-תמיד צופה" ושנת השירות מהווה את תחילת הדרך. תהליך היציאה להגשמה מחייב בחירה הדדית – הן של התנועה במועמד.ת והן של המועמד.ת בתנועה. על כן, המועמדים.ות לשנת שירות נדרשים לקחת חלק בתהליך של חקר אישי והתנסות על מנת לקבל החלטה נכונה עבורם.ן זאת לצד עמידה ברף הציפיות שמציגה בפניהם.ן התנועה והמחויבות הנדרשת מהם.ן בתהליך.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

לו״ז תהליך היציאה לשנת שירות

לו״ז זה מתייחס לשמיניסטים בוגרי התנועה